שערי התבונה
תוכנית שנתית ללימודי התמקדות וקונסטלציות
180 שעות אקדמיות
שתי קבוצות בימי ג' או ד' בבוקר - 20 מפגשים פעם בשבועיים בבחן (ליד כפר יונה)
בהנחיית נגה מיבר
ומורים אורחים
נטע אסולין
אן וויזר קורנל
ניר אסתרמן
מירב שרייבר
קורס בוקר בימי שלישי או רביעי
בשעות 10:00-15:30
פעם בשבועיים החל מנובמבר 2024
על התוכנית
שערי התבונה היא תוכנית שנתית המשלבת הכשרה בשתי שיטות טיפול: התמקדות (Focusing) וקונסטלציה משפחתית.
התוכנית מיועדת למי שרוצים חיבור עמוק עם עצמם, לאלו שמסע ההתפתחות שלהם מבקש מגע קרוב וישיר עם כל החלקים הפנימיים. שסקרנים לגלות ומוכנים לפגוש את המקומות שמעכבים אותם מלהיות בשיא הפוטנציאל שלהם. שמחפשים את האומץ לשחרר ולחווט מחדש את התודעה לתנועה קדימה. שרוצים ללמוד להיות מובילי דרך וללוות תהליכים, קודם כל עבור עצמם ואחר כך אולי גם אחרים. שמבקשים לרכוש כלים מקצועיים בעזרתם ניתן ליצור חיבור עמוק לבהירות וידיעה פנימית מה באמת קורה לנו.
התוכנית היא מסע חניכה עמוק שבו אנו עוברים דרך התנסויות רבות בתהליכי התפתחות ולומדים עליהם ואותם. היא לוקחת אותנו אל עצמנו ואל העולם, דרך חקירה ודיאלוג חדש ובריא עם החלקים בנו שזקוקים להקשבה, טיפול וליווי.
הלימודים הם מסע ייחודי ופורץ דרך, שמטרתו להכשיר את עצמנו להיות בני אדם בריאים יותר, מחוברים יותר, בעלי מסוגלות להיות בריות מעוררות השראה ולהוביל את עצמנו ואחרים לגדול, להתפתח ולחיות חיים מלאים, מאוזנים ובריאים.
שערי התבונה היא תוכנית שמקנה ידע מקצועי ומכשירה בשתי שיטות טיפול עוצמתיות ויעילות, ומלמדת כיצד ניתן לעשות בהן שימוש ביחד ובנפרד. החיבור בין התמקדות וקונסטלציות הוא טבעי וזורם כיוון שהן מבוססות על אותו היגיון ומבנה פנימיים. השילוב בניהן מאפשר מניפה רחבה של אפשרויות לעבודה עם בני אדם בהתאם לאופיים ולנטיות ליבם.
בוגרי התוכנית יכולים להמשיך לשנת הסמכה ולקבל בסיומה תעודת הסמכה בינלאומית מוכרת על ידי המכון הבינלאומי להתמקדות בניו יורק,
שערי התבונה מציעה חניכה אישית עם הכשרה מקצועית בכלים שמחברים בין הגוף, הנפש והתודעה. בין האדם לעצמו, ובין הבפנים לבחוץ. הנושאים בהם נעסוק:
-
מדוע הגוף שלנו הוא המצפן הכי מדויק לנו? כיצד ניתן להיות מחוברים אליו ולהפוך אותו למשאב מבלי להיתקע על דפוסי העבר?
-
איך נדע שמה שאנחנו רוצים נכון לנו?
-
איך מבדילים בין אתגר נפשי או רוחני שמצריך התמודדות ונחישות לבין חוסר דיוק וצורך לשים גבולות?
-
מה ההבדל בין הרגל בריא לבין תלות והתמכרות?
-
היכן אנו הולכים לאיבוד בתוך קשר והיכן אנו נמנעים והודפים מתוך הפחד מאינטימיות?
-
איך ניתן להתמודד עם הצפות וניתוקים?
-
המונח טראומה - מהו בדיוק אומר, כיצד ניתן לזהות טראומה ואיך מתמודדים איתה?
שערי התבונה מבוססת על התפיסה שדרך התבוננות בתחושות הגוף שלנו ויצירת דיאלוג בריא איתן ניתן להבין לעומק ובאופן ישיר את מפת החיים הרגשית שלנו. מפה זו היא שילוב של האתגרים, הפתולוגיות והמשאבים שלנו. כל אלו נרשמו בזיכרונות הגוף דרך נסיבות חיינו, האופן שבו גדלנו והתחנכנו, האירועים המכוננים בחיינו והחיבור לשייכות ולזהות (המבוססים על העברה בינדורית, זהות או חוסר זהות מגדרית וחיבור למעגלי שייכות חברתיים ותרבותיים). חקירה עמוקה זו מאפשרת להבין את נושאי הליבה שאנו מבקשים לברר ומשם מאפשרת להוביל התערבות מקצועית במרחב בטוח, מכיל ומרפא.
נגה מיבר .M.A
מטפלת סומטית עם ניסיון קליני של מעל 20 שנה עם יחידים וזוגות.
מתמחה בנושאים של יחסים, מיניות ואינטימיות.
מטפלת מוסמכת ומורה בכירה להתמקדות (Focusing Coordinator) מוסמכת להסמיך מטפלים ומורים להתמקדות (ההסמכה הבכירה בעולם), מטעם ארגון ההתמקדות העולמי בניו יורק.
מטפלת ומורה לקונסטלציה משפחתית. לימדה כמורה והיתה חלק מהצוות המייסד וחברת מועצת ב"דרך הקונסטלציה" - מיסודו של ישי גסטר.
מנחה בינלאומית לסדנאות, קורסים וטקסים לאינטימיות מודעת.
נבחרה להיות אחת מ-1000 המנחים הבולטים בתחום בכנס הבינלאומי הגדול ביותר בעולם, שבו השתתפו מעל חצי מיליון איש The Embodiment Conference.
מייסדת "התמקדות פנימה" - מראשוני בתי הספר ללימוד התמקדות בישראל.
מייסדת "אישתר - מרכז סדנאות ובית ספר להכשרה לליווי תהליכים בשדה המיניות ומייסדת התוכנית למיניות בגישה סומטית.
- M.A. תואר שני בסוציולוגיה אירגונית מאוניברסיטת תל אביב.
-B.A. תואר ראשון בסוציולוגיה וחינוך מאוניברסיטת תל אביב.
- הנחיית קבוצות רב תחומיות במכון גישות בשילוב אוניברסיטת בר-אילן.
מנחה קבוצות תהליכיות לריפוי המיניות.
- יועצת ארגונית
מנחים אורחים
נטע אסולין
מורה בכירה לקונסטלציות
מורה ומנחה לקונסטלציה משפחתית ומערכתית מטעם ״דרך הקונסטלציה״ מיסודו של ישי גסטר, משנת 2014 .
מלווה בגישת B.O.T - תרפיה מוכוונת לידה . מוסמכת בהתמקדות . מנחת זוגות בגישת "אהבה בפשטות" של שחר ארז .
מנחה באופן פרטני וקבוצתי. מנחה זוגות בפרדס חנה,
מלמדת קורסי קונסטלציה מקצועיים בכל הארץ .
ניר אסתרמן
מורה בכיר ומטפל קונסטלציות
ניר אסתרמן (M.Sc),
מורה לקונסטלציה משפחתית ומערכתית בביתה הספר דרך הקונסטלציה.
מפתח גישות "קונסטלציית הצללים" ו"הגוף מדבר".
מורה באוניברסיטה הוירטואלית לטראומה מערכתית.
מורה לעבודת צל ממוקדת גוף בתכנית הכשרת מאמני אמבודימנט.
מדריך בשיטת גרינברג.
ניר מלמד מנחה ומטפל בארץ ובעולם. בעבודתו הוא מתמקד באיחוי נתקים - פנימיים, משפחתיים ובין דוריים כאחד. ובשילוב התבוננות ועבודה תוך ובין אישית במרחבים טיפוליים והדרכתיים.
אן וויזר קורנל (Ph.D)
המורה הבכירה בעולם להתמקדות
מפתחת הגישה INR, מורה מסמיכה מורים ומטפלים מטעם ה-TFI (המכון העולמי להתמקדות).
נחשבת ליד ימינו של הוגה השיטה וסמכות עולמית בנושא התמקדות. כתבה מספר ספרים מוכרים בהתמקדות וספרי הדרכה ללימוד התמקדות. אן מלמדת בלמעלה מ-20 מדינות ב-5 יבשות והיא נשיאה לשעבר של האגודה לפסיכולוגיה הומניסטית.
מירב שרייבר
מטפלת ומורה בכירה לקונסטלציות
תרפיסטית בתנועה מ -2001, מנחה וותיקה ומלמדת קונסטלציה מערכתית ב״דרך הקונסטלציה״ מ - 2013.
הסמכה כמורה של Diamond Approach, גישה המשלבת בין הפסיכולוגי למיסטי, דרך חקירת עומק גוף-נפש-נשמה.
כיום מתגוררת בזכרון יעקב עם בן זוגה ובתם. בעלת קליניקה פרטית.
מבנה הלימודים:
20 מפגשים של 5.5 שעות
מפגשים פעם בשבועיים בקיבוץ בחן
+מפגשי תרגול בקבוצות קטנות
שני מסלולים:
בימי שלישי או רביעי 10:00-15:30 פעם בשבועיים
סה"כ 180 שעות אקדמיות
למי מיועדת התוכנית?
לאלו המעוניינים לצלול לתוך מסע התפתחות עמוק במרחב שהוא חוויתי ועשיר, למיטיבי לכת המחפשים את קפיצת הדרך הבאה שלהם.
מתאים גם לאנשי מקצועות הקשת הטיפולית הרוצים להרחיב את קשת הכלים הטיפוליים שלהם.
הקבלה מותנית בראיון אישי
תנאי קבלה:
הקבלה מותנית בהתאמה
ובראיון אישי
תשלום
ניתן לפרוס לתשלומים.
מחיר:
הרשמה מוקדמת הסתיימה
הרשמה רגילה 15,950
מנחה:
את התוכנית מנחה נגה מיבר
בשיתוף מנחים אורחים
מהי התמקדות (Focusing)
הגוף שלנו אוגר ושומר כל תחושה, רגש וחוויה בעלת משמעות. לא תמיד אנחנו מודעים לזה, לרוב לא. אם היינו מודעים לכל פיסת מידע שהגוף זוכר היינו מוצפים תמידית, גם באינפורמציה וגם בחוויה חושית שלא היתה לנו דרך לווסת. בסופו של דבר, לו היינו מודעים לכל מה שחי בנו לא היינו יכולים לתפקד באופן יעיל. לכן, לרוב איננו נמצאים בקשר עם רוב המקומות המופעלים בתוכינו, אבל כאשר משהו מכאיב לנו או מפחיד אותנו, או כאשר אנחנו מזהים דפוס התנהגות שהיינו רוצים לשנות, או כאשר אנו מגיבים באופן לא פרופורציונלי לאירועים או מצבים, אפשר לפנות אל הגוף, להתבונן בחוויה הסומטית שלנו ולהבין טוב יותר מה שוכן בלא מודע ובעיקר למה בעצם אנחנו זקוקים באמת.
ההקשבה מופנית לחוויה הפנימית של הגוף שלנו. תחושות, דימויים ורגשות שנוכל לזהות, יוכלו לספר
לנו משהו, שהוא מעבר למילים, ומעבר למה שניתן היה להבין בעזרת ההיגיון בלבד, לגבי הנושא ולגבי עצמנו. כיוון שבניגוד לחלק הקוגניטיבי שלנו, שאימץ מנגנוני הגנה, השלכה, העברה והדחקה, הגוף שלנו אינו יודע לבלף, לסלף או לבלבל. דרך תחושות הגוף נוצר קשר ישיר עם הלא מודע, ובו זמנית התגובות האוטומטיות שלנו מקבלות הזדמנות לעשות שינוי.
התמקדות מלמדת אותנו את החוויה של איך זה להיות במרכז היציב שלנו, לדעת לזהות מתי אנחנו לא בהסכמה מלאה למה שקורה, לזהות בדיוק היכן עוברים הגבולות שלנו ומתי הם נחצים.
התהליך מאפשר לנו לקחת 100% אחריות על החוויה שלנו, לפתח את ההורה או המטפל הפנימי ולגדל את עצמנו כישות אוטונומית ובעלת ריבונות עצמאית. החוויה שנוצרת היא של קשר וחיבור עמוק עם עצמינו, קבלה, אהבה עצמית ומודעות עמוקה. התמקדות מאפשרת לבטא באופן מלא את העוצמה, היצירתיות ויכולת ההנעה של הרצונות שלנו בעולם.
התמקדות היא שיטה טיפולית שמשתייכת לעולם הפסיכותרפיה הגופנית.
היא כוללת טכניקה עמוקה לחיבור עם עצמנו, להקשבה פנימה והפניית תשומת הלב אל הגוף ואל החוויה הפנימית שלנו. התהליך מאפשר שינוי הדיאלוג הפנימי ויצירת יחסים חדשים ובריאים עם חלקים פנימיים בתוכנו, גם כאשר הם מחזיקים פחדים, כאבים ומקומות טראומטיים.
התמקדות נוצרה ופותחה על ידי פרופ' יוג'ין ג'נדלין, יהודי אמריקאי שערך מחקר באוניברסיטת שיקגו בשנות ה60, שבדק מה הופך טיפול פסיכותרפי ליעיל. הוא גילה שמטופלים שמסכימים להיות בקשר עם עולם החוויה הפנימי שלהם ונמצאים בקשר עם תחושות הגוף שלהם תוך כדי המפגש הטיפולי, חווים פריצות דרך משמעותיות, מפיקים ערך מהתהליך ומתקדמים. לעומתם, מטופלים שאינם יודעים לעשות זאת, יכולים להמשיך להגיע לטיפול במשך שנים ללא התקדמות משמעותית. ג'דלין תהה אם ניתן ללמד את אותם מטופלים את הקשר עם מה שהגוף שלהם חווה וזוכר, הוא פיתח שיטה בת שישה שלבים. התהליך של המטופלים שלו שלמדו אותה השתנה לגמרי והפך יעיל. הוא קרא לשיטה הזאת התמקדות (Focusing).
מהי קונסטלציה משפחתית
קונסטלציה משפחתית היא כלי תהליכי המשלב עבודת תרפיה רגשית עם כלים מעולם הפסיכודרמה והשמאניזם. את הקונסטלציה ייסד ופיתח ברט הלינגר - פסיכותרפיסט ודרמה-תראפיסט שחי במשך בכ15 שנים עם טקסי הזולו באפריקה ולקח חלק בטקסי הריפוי השמאניים המסורתיים שהם מקיימים.
בעזרת הקונסטלציה ניתן לזהות ולאתר מחסומים שמקורם גם בנסיבות החיים וגם בהעברה בינדורית. המדע המתפתח שלנו בתחום של אפי-גנטיקה הצליח להוכיח שמטענים רגשיים משמעותיים כמו טראומות יכולים לעבור מדור לדור ממש כמו ירושה גנטית. באופן משונה, ממש כמו הגנים, המטענים האלו גם יכולים לדלג על דור אחד או על כמה.
יש לנו דפוסים, נטיות, פחדים לא מובנים או מצבים חוזרים שקשה לנו לאתר מאיפה "ירשנו" אותם. הם כאילו נוצרו מעצמם ללא סיבה ברורה. אנחנו סובלים מהם אבל לא מצליחים להשתחרר מהם. לעתים רבות המקור נטוע במשהו שקרה בהיסטוריה שלנו או של הדורות הקודמים לנו.
קונסטלציה משפחתית היא תהליך תרפויטי קבוצתי עמוק המאפשר לחשוף את המקור ולברוא בו סדר חדש. הריפוי שנוצר הוא אישי וקולקטיבי כיוון שהוא מושפע מהחיים ומשפיע עליהם בחזרה.
הדבר דומה לצינור גינה שמוציא זרם מים חלש. כשמתחילים ללכת חזרה לאורכו, מוצאים שבנקודה מסוימת הוא התעקם סביב מכשול. כשמשחררים אותו המים יכולים שוב לזרום בחופשיות בשיא אונם. באנו לכאן כדי לחיות את החיים ככה, בשיא אונם. לבטא את כל החלקים שלנו ותהליכי קונסטלציה יכולים לפרום פלונטרים סבוכים ולתמוך בנו להפוך לגירסה טובה יותר של עצמנו.
קונסטלציה עוסקת בריפוי טקסי והקורס הזה משלב יחד אלמנטים כמו תרפיה, התמקדות, גשטלט, Embodiment ושמאניזם, כך שנוצר מסע עמוק, מרחיב תודעה ועשיר בלימוד ובחוויה.
קונסטלציה מלמדת מיומנות של הרפיה מול מה שמתרחש, תשומת לב ערה לפרטים וחיבור עמוק לתחושות. היא מאפשרת ללמוד מתי כמנחה או כנציג אני מושפע משדה ומלמדת שיעור פנומנלי בהפרדה ביני לבין השפעה חיצונית. התפיסה הקונסטלטיבית הייחודית מעניקה חוויה עוצמתית של האפשרות לזרום עם נהר החיים גם כאשר הוא סוער ושוצף וגם כאשר לא ברור מה בדיוק מתרחש במים התת קרקעיים.
לימודי קונסטלציה הם צלילה לתוך מים עמוקים של תהליך מופלא וסופר עוצמתי, שבו מטמיעים את ההבנה והחוויה של עד כמה אנחנו משליכים על אחרים ועד כמה בדרך כלל קונפליקט ביחסים יושב על סיפור קדום יותר בעבר (לא תמיד סיפור שלנו אפילו..), ונלמד לחוש מתי אנחנו נחטפים על ידי השלכה של מישהו אחר עלינו. הפנמת המושגים "ייצוגים", "שדה", "פנומנולוגיה", ו"העברה בין דורית ומרחבית" הם פורצי דרך, הפנמה שלהם מאפשרת למצוא כלים יעילים וחכמים להתמודד עם הנטייה להצפה, או עם דפוסים של ניתוק. היכולת לנוע מחוץ לשדה ולתוכו מתרגלת באופן בלתי רגיל את ההבנה היכן עוברים הגבולות שלנו ואיך לשמור עליהם.
אחד המאפיינים העוצמתיים של תהליכי קונסטלציה, הוא האלמנט של טקס משמעותי של שינוי, שמאפשר לתודעה לעשות חיווט מחדש של אמונות, תגובות אינסטינקטיביות והפנמה של פרספקטיבה חדשה לגמרי לגבי המציאות והחיים.
...השילוב בין התמקדות לקונסטלציה
יש אנשים שלשבת בשקט, לעצום עיניים ולהיכנס פנימה זה מאתגר מאוד עבורם, יש להם טמפרמנט או הפרעת קשב או סתם צורך בתנועה שלא מאפשר את זה בקלות.
הם זקוקים לאינטראקציה במרחב החיצוני והם נהנים מגירויים, להם הקונסטלציה מאוד מאפשרת מגע וחיבור פנימה אל עצמם וקל יותר לעבוד איתם בעזרתה. אחרים, אלו הרגישים יותר, יתקשו עם עודף של גירויים במרחב והם זקוקים לשקט, כניסה פנימה, התבוננות במרחב בטוח וזיהוי של תחושות הגוף שלהם, שלעיתים הולכת להם לאיבוד במרחב חיצוני. עבור אלה ההתמקדות תספק עוגן יציב ובטוח לנוכחות עמוקה. עם כל אדם ניתן לעבוד במינון אחר של התמקדות וקונסטלציה. השילוב שלהם יחד מאפשר להרחיב את טווח ההתנסות על הרצף בין פנימה והחוצה ומאפשר לפגוש סגנונות וסוגי אישיות שונים היכן שהם נמצאים בהתאם לצורך שלהם.
אני מוצאת שההתמקדות מעמיקה את הקונסטלציה והקונסטלציה מרחיבה את ההתמקדות.
קצת כמו שקורה בקשר בין הזכרי לנקבי..
אחרי הכל, אני מאמינה שאנחנו רוצים להתפתח ולהעמיק עוד פנימה ולהתרחב ולגדול עוד החוצה...
השילוב בין התמקדות לקונסטלציה
כשהתחלתי ללמוד קונסטלציה לא היתה לי תוכנית להוסיף עוד כלי לארגז הכלים, הגעתי כי זה היה חדש בארץ ומשהו בזה סקרן ומשך אותי. אני זוכרת שהמנחה שלי אמר לי שהכי קל ללמד קונסטלציה אנשים שבאו מההתמקדות, כיוון שמכניסים אותם לתהליך והם מיד יודעים מה לעשות... ואכן אלו שני כלים שעובדים מאוד טוב יחד ואני לא היחידה שמשלבת בניהם.
השילוב הכל כך מוצלח בין שני הכלים הללו נובע בעיניי מהעובדה שאלו שני כלים המבוססים על היגיון פנימי מאוד דומה.
בשניהם הגוף/השדה הם אלו שמובילים את התהליך.
התנועות מבוססות על הפנמה/ביטוי בעזרת הגוף (Embodiment)
ההזמנה המנחה של "למה זה זקוק?"
ועוד..
במהלך יותר מ-20 שנות הקליניקה שלי, גיליתי ששני הכלים הללו יחד יוצרים מניפה מרהיבה של אפשרויות לעבוד עם מגוון רחב של אנשים - כל אחת ואחד בהתאם למה שמתאים להם: